Vluchtbegeleider


SPECIALISATIE

Vluchtbegeleider,
dierenbegeleider

VITA transport is een professionele, gecertificeerde en erkende transporteur en mag op autorisatie en tracés begeleiden / vervoeren. Wij van VITA transport nemen de taak van een vluchtbegeleider voor huisdieren erg serieus en zorgen ervoor te zorgen dat de dieren een veilige, stressvrije en comfortabele reis ervaren tijdens het vliegproces.


Vluchtbegeleiding

Wereldwijd

VITA transport is als professional bekend met de regelgeving met betrekking tot het vervoer van huisdieren en de specifieke eisen van luchtvaartmaatschappijen. Vraagt u zich af of er begeleiding is naar uw bestemming ? neem dan contact met ons op.

NEEM CONTACT OP


TELEFOON

+ 31 615 67 34 86


PLAATS VAN OVERDRACHT

Bij u thuis of een afgesproken afgesloten plaats


Enkele taken van een vluchtbegeleider voor huisdieren


De reis van uw beste vriend tot in de puntjes geregeld

Zorgen dat alle benodigde documenten, zoals gezondheidscertificaten en reisdocumenten, in orde zijn voor de huisdieren.


De reis van uw beste vriend tot in de puntjes geregeld

Helpen bij het inchecken van de honden op de luchthaven, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de dieren veilig en comfortabel worden geplaatst in de juiste transportmiddelen.


Veiligheidscontroles

Assisteren bij de veiligheidscontroles en ervoor zorgen dat de transportkooien voldoen aan de vereiste normen voor luchtvaartmaatschappijen.


Boarden

Begeleiden van honden naar het vliegtuig en zorgen dat ze veilig in hun transportkooien worden geplaatst. Als dit niet fysiek kan dan wordt er dubbel gecheckt om te waarborgen dat de dieren op de juiste vlucht zitten.


Tijdens de vlucht

Controleren en zorgen voor het welzijn van de huisdieren tijdens de vlucht. Dit kan het verstrekken van water, voedsel en comfortabele omstandigheden omvatten. Als de dieren echter in het ruim geladen zijn is de mate van controle beperkt.


Landing

Begeleiden van de honden bij het verlaten van het vliegtuig en ervoor zorgen dat ze veilig en gezond worden overgedragen aan hun eigenaars, verzorgers of de aangewezen personen op de plaats van bestemming.


Overdracht

Het overdragen van het verloop van de reis, inclusief eventuele opmerkingen over het gedrag of de gezondheid van de huisdieren. Indien van toepassing overhandiging van medicatie en instructies.VoorbereidingMEDISCHE KEURING EN PAPIEREN

Het veterinaire gedeelte

Het veterinaire gedeelte is vaak het omvangrijkst. Elk land stelt zijn eigen veterinaire eisen aan de import van dieren. Zodra je de grens van Nederland over gaat is dit al nodig. Uw dier moet medisch gekeurd en soms extra ingeënt of behandeld tegen een ziekte of parasiet.
De benodigde vaccinaties dienen minimaal 21 dagen voor het vertrek dienen moeten zijn ingespoten.


Neem contact opREGISTREER UW DIER

Ruim op tijd Europees Dierenpaspoort aanvragen

Een hond registreren of een kat chippen is dus iets wat u al ruim op tijd moet regelen. Niet tijdig chip registreren betekent dat uw dier niet de grens over mag, want de NDG registratie is verplicht!
Een paspoort voor dieren verhuizen is mogelijk als uw dier gechipt is en alle noodzakelijke inentingen heeft gehad.
Huisdier registratie is belangrijk, een hond zonder chip wordt anders gezien als een ‘hond uit buitenland’ en dat kan verschillende consequenties opleveren.

Met een dierenpaspoort kan men vervolgens in het buitenland bij de douane of bij dierenartsen alle noodzakelijke gegevens inzien, zoals inentingen, de leeftijd en het ras.

Neem contact op